انواع دستگاه بستهبندی در صنایع غذایی پک لوازم، به عنوان یکی از اجزای مهم در تولید، حمل، نگهداری و توزیع محصولات شناخته شدهاند. این دستگاهها با هدف حفظ کیفیت و ایمنی محصولات، عملیات بستهبندی را به صورت خودکار و در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهند. در اینجا به بررسی انواع دستگاه بستهبندی در ماشینآلات صنایع غذایی پرداخته خواهد شد.
-
دستگاه بستهبندی پردازشگر وزنی پک لوازم :
این دستگاه با استفاده از یک پره وزنسنج ویژه، وزن محصول را اندازهگیری کرده و مقداری از محصول را به طور خودکار در بستهبندی قرار میدهد. این دستگاه برای بستهبندی محصولات پودری، دانهای، خشک و خیلی دیگر از محصولات استفاده میشود.
-
دستگاه بستهبندی تمام اتوماتیک پک لوازم :
این دستگاه برای بستهبندی محصولاتی با حجم بالا و تعداد زیاد استفاده میشود. در این دستگاه، بستهبندی، از مرحله قرار گرفتن محصول در سطح مشخصی تا فرآیند بستهبندی و برش فیلم ایجاد شده و به صورت خودکار و سریع انجام میشود. این دستگاه به دلیل سرعت و دقت بالایی که دارد، در صنایعی مانند بستهبندی مواد غذایی خشک، نان، کیک و شیرینی، بستهبندی محصولات دارویی و غیره استفاده میشود.
-
دستگاه بستهبندی گازی پک لوازم :
این دستگاه برای بستهبندی محصولاتی با حجم بالا و وزن سبک استفاده میشود. در این دستگاه، هوای داخل بستهبندی جایگزین گازی مثل اکسیژن، نیتروژن و یا دی اکسید کربن میشود. این روش خارج کردن اکسیژن، باعث کاهش رشد باکتریها و افزایش عمر نگهداری محصولات میشود. این دستگاه در صنایعی مانند بستهبندی محصولات دریایی، گوشت و فرآوردههای لبنی استفاده میشود.
-
دستگاه بستهبندی وکیوم پک لوازم :
این دستگاه برای بستهبندی محصولاتی که باید در محیط بدون هوا و رطوبت نگهداری شوند، استفاده میشود. در این دستگاه، هوای داخل بستهبندی جایگزین هوای بدون هوا شده و بستهبندی به صورت وکیوم خالی از هوا در میآید. این دستگاه در صنایعی مانند بستهبندی مواد غذایی تازه، محصولات گوشتی و گیاهی و غیره استفاده میشود.
-
دستگاه بستهبندی شیرینگ پک لوازم :
این دستگاه برای بستهبندی محصولاتی استفاده میشود که به دلیل حساسیت به فشار، نباید در بستهبندی فشرده شوند. در این دستگاه، با ایجاد هوا محصولات داخل بستهبندی، فشار محیط را تحمل میکند و بستهبندی به صورت نرم و شیرینگی خواهد بود. این دستگاه در صنایعی مانند بستهبندی مواد غذایی حساس به فشار مانند ترشیها، خیارشور و غیره استفاده میشود.
-
دستگاه بستهبندی فرم پر کننده پک لوازم :
این دستگاه برای بستهبندی محصولاتی با حجم بالا و شکلهای متنوعی مانند پفک، آجیل، تنقلات و گردو استفاده میشود. در این دستگاه، مواد به داخل دستگاه پر شده و به صورت خودکار در محیط بستهبندی قرار میگیرند. سپس بستهبندی شکلپذیر با کمک یک فرمدهنده به شکلهای متفاوتی تبدیل میشود و با پر کردن محصول به داخل بستهبندی، بستهبندی کامل میشود.
-
دستگاه بستهبندی ایزوترمی پک لوازم:
این دستگاه برای بستهبندی محصولاتی با حجم بالا استفاده میشود. در این دستگاه، محصول به داخل بستهبندی قرار گرفته و با کمک یک پمپ، گاز گلخانهای مثل دی اکسید کربن و اکسیژن جایگزین هوا در محیط بستهبندی میشوند. سپس با استفاده از یک دستگاه تنظیم دما، دمای محیط بستهبندی را تنظیم میکنند. این روش باعث کاهش رشد باکتریها و افزایش عمر نگهداری محصولات میشود. این دستگاه در صنایعی مانند بستهبندی محصولات گوشتی و فرآوردههای لبنی استفاده میشود.
در نهایت، برای انتخاب دستگاه بستهبندی مناسب برای صنعت غذایی، باید نکات زیر را در نظر داشت:
1- نوع محصول:
بستهبندی محصولات متفاوت نیاز به دستگاههای مختلف دارد.
برای مثال، بستهبندی محصولات مایع، خشک، حبوبات، آجیل و غیره، هر کدام به دستگاه بستهبندی خود نیاز دارد.
2- سرعت و کارایی دستگاه:
با توجه به میزان تولید و نوع محصولات، باید دستگاه با سرعت و کارایی مناسب انتخاب شود. این امر به عواملی مانند تعداد کارکنان، زمان تولید و تقاضای بازار وابسته است.
3- قابلیت پذیرش تنوع محصولات:
برخی از دستگاهها قابلیت بستهبندی محصولات مختلف را دارند، در حالی که برخی دیگر صرفاً برای یک نوع محصول طراحی شدهاند.
در صورتی که تولیدات شما شامل تنوع زیادی از محصولات باشد، بهتر است از دستگاههای قابل تنظیم استفاده کنید.
4- هزینه دستگاه:
هزینه دستگاه بستهبندی باید با درآمد و تولید متناسب باشد.
در حالی که دستگاههای پیشرفته و کاملاً اتوماتیک هزینه بالایی دارند، دستگاههای کوچکتر و سادهتر با هزینه کمتری موجود هستند.
باید به توانایی و نیاز شرکت خود در زمینه بستهبندی توجه کنید و در نهایت، هزینه دستگاهی که با کیفیت و کارایی مناسب است را انتخاب کنید.
